android icon 144x144Специјална болница за интерне болести Младеновац
Поносних 71 година 1953 - 2024
Sbib05
Logo stari
Sbib 1 1953b Zahvalni Bojadzi
BXB 1 15
Sbib01
Информације о стању болесника
понедељак - петак
од 13:00ч до 14:00ч
+381 11 8231 988
Посете болесницима
utorkom од 1400ч до 1430ч
један посетилац
маска је обавезна

 

Микробиолошка лабораторија
премештена у зграду
РФЗО Младеновац
+381 11 82 33 812
Распоред рада лекара
kalendar1
2 3

Sbib 1953

Младеновац, варош надомак Београда, настала 1882. године указом Краља Александра Обреновића. Данас окупља нешто више од педесет хиљада младеновчана.
Болница, основана 1953. године као стационар антитуберкулозног диспанзера. Тих година туберкулоза је била тешко решива загонетка. Основ лечења чинио је одмор и појачана исхрана, а недостатак адекватних лекова компезован је изразитим ентузијазмом и ангажовању запослених.
Знање и хуманост побеђују, туберкулоза је под контролом али природа даје нове изазове. Расте број оболелих од кардиоваскуларних и плућних болести, као и дијабетеса. Пратећи потребе у здравственој заштити младеновчана болница се трансформише. Кадар и опрема се прилагођавају савременим потребама. Данас, то је Специјална болница за интерне болести.
Стодвадесетседам кревета, стоседамдесет запослених, у току године болница прими преко 3.000 болесника. Редован стручни надзор и тимски рад гарантују квалитет и пружају осећај сигурности. Двадесет четири сата непрекидно спремна да прихвати најтеже болеснике, интезивна јединица са шест кревета обезбеђује перманентни надзор здравствених радника над виталним функцијама пацијента и спремност тренутног реаговања. Поред детаљног прегледа лекара који је незаменљиви део дијагностичке и терапијске процедуре, модерна медицина се све више ослања на високу технологију.
Ултразвучни преглед омогућава увид у, оку, недоступне просторе. Неке болести оштећују функцију органа без видљивих промена. Функционална испитавања омогућавају рано откривање и праћење ефекта терапије. Ако се симптоми јављају при одређеним редовним активностима или у сну, целодневно праћење рада срца и крвног притиска је суверена дијагностичка метода. Висока технологија није умањила заначај лабараторијских испитавања која остају на првом месту у дијагностичком протоколу и праћењу болести.
1986. године основан је центар за хемодијализу. Судбина шесдесетшест болесника није везана само за апарат већ и за комплексан систем који све ове године функционише безпрекорно упркос проблемима.
У склопу болнице постоје специјалистичке и субспецијалистичке амбуланте чији лекари су стручни консултанти за хоспитализоване болеснике, али и за амбулантне пацијенте. Неки од запослених су потпуно невидљиви како за пацијенте тако и за лекаре, задужени да здравственом особљу омогуће квалитетан и несметан рад, а пацијенту удобност.
Све мора бити стручно, тачно на време, исправно и сигурно, пацијенту се мора сачувати достојанство.

др Владан Тијанић, поводом 50 година болнице

Филм поводом 50 година
Филм поводом 60 година
Филм поводом 65 година
logodzmld
mladenovac
Selters
Ministarstvo zdravlja Srbije
Rfzo
   
logo moj doktor
Batut
Gzjz
KomoraDR
Udruzenje
Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije