android icon 144x144Специјална болница за интерне болести Младеновац
Поносних 70 година 1953 - 2023
Sbib05
Logo stari
Sbib 1 1953b Zahvalni Bojadzi
BXB 1 15
Sbib01

После дуго година интезивна нега, односно коронарна јединица, Специјалне болнице за интерне болести у Младеновцу, добила је савремене дијагностичке апарате. Министарство здравља је издвојило преко 4.700.000 динара за куповину најмодерније опреме. Набављено је шест монитора и један централни монитор којим се прати стање свих пацијената на интензивној нези и један савремени дефибрилатор. Поводом набавке нове опреме, болницу су данас посетили држани секретар Министарства здравља, др Симо Вуковић и чланови Већа општине Младеновац. Др Симо Вуковић, државни секретар Министарства здравља, рекао је да му представља задовољство што на 60 - годишњицу од оснивања ове установе присуствовује почетку рада врхунске опреме за јединицу интензивне неге.  

"Како су ми рекли људи из управе ове установе од 1985. године било је веома скромних улагања у ову јединицу. Овога пута Министарство здравља је издвојило преко 4.700.000 динара за куповину најмодерније опреме и мислим да ће сви пацијенти имати највиши ниво медицинске заштите у погледу интезивне неге. Што се тиче досадашњег и будућег улагања, Специјална болница за интерене болести у Младеновцу је препозната као веома значајна установа како за Београд тако и за Србију." - рекао је Вуковић и додао да ниво здравствене заштите у Младеновцу увек може да буде бољи. Колико је у систему једне болнице важно одељење интензивне неге најбоље је да никада не сазнате. Ипак, лекари, особље и пацијенти добро знају да се на овом одељењу често повлачи граница између живота и смрти и да су техничка опремљеност и стручност медицинског особља пресудни  фактори у спашавању људских живота.

"Данас смо отворили нову коронарну једниницу која је опремљена по свим правилима, односно сваки пацијент има свој монитор са мноштвом параметара који могу да се прате. Дакле, добили смо шест монитора тако да сваки кревет има по један, затим централни монитор на коме може да се прати све укупно стање свих пацијената, такође купљен је озбиљни дефибрилатор који може да испрати пацијента на путу до инвазивне коронарне једнинице." - рекао је др Зоран Радосављевић директор болнице. Члан Већа за здравство градске општине Младеновац, др Добрица Недељковић, рекао је да је набавка нових медицинских уређаја увек за похвалу.

"Међутим, имам предлог који ћу пренети државном секретару за здравство и директору болнице. Приликом обиласка сам видео да већину пацијената на интезивној нези чине људи из Института за рехабилитацију „Селтерс“ и приватних старчких домоваса наше општине. Идеја је да се затражи реновирање или набавка опреме за нову просторију, типа интезивне или полу-инетензивне неге, која би била намењана управо пацијентима из ових установа које само поменуо. Дакле, да се затражи од ових установа које наплаћују своје услуге и имају средстава, да учествују у опремању једне такве јединице." - рекао је др Недељковић. Што се тиче улагања општине Младеновац у здравство, др Недељковић се уздржао од обећања због стања у општинском буџету.

logodzmld
mladenovac
Selters
Ministarstvo zdravlja Srbije
Rfzo
   
logo moj doktor
Batut
Gzjz
KomoraDR
Udruzenje
Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije